Anderlecht-sterkhouder legt Club-fans het zwijgen op: "Overdrijf niet zo"

Anderlecht-sterkhouder legt Club-fans het zwijgen op:
Zaterdag 15 januari 2022 - 07:30   I   door Redactie

Een maand geleden eindigde de topper Club Brugge-Anderlecht op 2-2. Er was veel commotie na de wedstrijd nadat Kompany en co racistisch bejegend werden. Daarnaast kreeg ook Wesley Hoedt het zwaar te verduren. Hij scoorde en vierde dat op een uitdagende manier in Jan Breydel.

Tien minuten voor tijd scoorde de Nederlandse verdediger de 1-2. Wat volgde was een provocerende viering richting de Club-fans. De Club-fans namen hem na de wedstrijd dan ook zwaar op de korrel. "Geen respect", klonk het toen. Hans Vanaken scoorde daarna nog de gelijkmaker.

Wesley Hoedt is zich ervan bewust dat hij het publiek provoceerde, maar dat hoort er volgens hem bij. "De hetze daarrond was overdreven. Oké, ik moest niet zo opzichtig gaan vieren, al ben ik wél van mening dat zoiets bijdraagt aan de charme van voetbal", zei hij bij Het Laatste Nieuws.

Twee richtingen

Volgens Hoedt werkt zoiets in twee richtingen. "Ik heb met Antwerp eens een bierdouche gekregen op Kortrijk, vond ik niet eens erg. Zolang alles respectvol blijft, moeten zowel spelers als publiek kunnen incasseren", sloot hij af.

Poll: Vind jij dat een provocerende viering richting de supporters moet kunnen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  KV Kortrijk

vrijdag 2 juni 2023

donderdag 1 juni 2023

woensdag 31 mei 2023