Corona houdt opnieuw huis in Jupiler Pro League: Club-STVV mogelijk uitgesteld

Corona houdt opnieuw huis in Jupiler Pro League: Club-STVV mogelijk uitgesteld
Dinsdag 11 januari 2022 - 11:00   I   door Redactie

Komend weekend gaat de Jupiler Pro League opnieuw van start. Tenminste, dat is toch de bedoeling. Clubs moeten hopen dat de nieuwe omikronvariant geen roet in het eten gaat gooien.

Want dag na dag duiken meer besmettingen op en net maandag heeft de Pro League beslist om opnieuw de mogelijkheid in te voeren om uitstel te vragen voor competitiewedstrijden. Dit kan vanaf zeven positieve gevallen in de A-kern met wel enkele voorwaarden.

Namelijk dat die zeven besmette spelers minstens dertig procent van de totale speeltijd afgewerkt hebben. Bij twee besmette doelmannen van de A-kern kan er ook uitstel gevraagd worden, als daar ook de doelman met de meeste speelminuten bij zit.

Een regel die eerstdaags misschien van toepassing kan zijn bij STVV. Met dertien besmettingen bij spelers en staf zijn de Kanaries fel getroffen en hadden ze hun wedstrijd tegen Club Brugge liefst uitgesteld gezien.

Afwachten

Voorlopig worden de strenge voorwaarden van de dertig procent nog niet gehaald, maar wat niet is kan natuurlijk nog komen. En dan zou de match van zaterdag in het Jan Breydelstadion wél uitgesteld kunnen worden. Afwachten maar wat de week nog brengt.

Poll: Denk je dat Club-STVV uitgesteld zal worden?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

maandag 23 mei 2022

zondag 22 mei 2022

zaterdag 21 mei 2022