Plots verbazingwekkende deal tussen Vincent Mannaert en Wouter Vandenhaute

Plots verbazingwekkende deal tussen Vincent Mannaert en Wouter Vandenhaute
Maandag 10 januari 2022 - 20:45   I   door Redactie

Club Brugge en Anderlecht, in het voetbal is dat kat en hond. Aartsrivalen waarbij de fans elkaars bloed kunnen drinken en ook beide besturen zich soms laten meeslepen. Maar soms kan ook de vredespijp gerookt worden.

Want maandag werd beslist dat Club Brugge-CEO Vincent Mannaert en Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute een mandaat krijgen om voorlopig samen de Pro League, de verzameling van profclubs, te leiden.

Een oplossing die uit de bus kwam om het vertrek van voorzitter Peter Croonen, tevens voorzitter van KRC Genk, op te vangen. Omdat Croonen 6 maanden voor het einde van zijn mandaat ontslag nam, moest de Pro League op zoek naar een oplossing.

Het mandaat loopt tot en met 30 juni en in die tijdspanne zullen Mannaert en Vandenhaute dixit de Pro League: "Zich engageren om in een aantal cruciale dossiers voor de toekomst van het professionele voetbal (korte en langere termijn) de Pro League ten volle te ondersteunen." Afwachten hoe dat zal lopen.

Poll: Denk je dat beiden het eigenbelang aan de kant zullen kunnen schuiven?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

zaterdag 21 mei 2022

vrijdag 20 mei 2022

donderdag 19 mei 2022