Corona-bom zorgt voor ophef in Jupiler Pro League: 'Twee speeldagen uitstellen'

Corona-bom zorgt voor ophef in Jupiler Pro League: 'Twee speeldagen uitstellen'
Maandag 10 januari 2022 - 08:30   I   door Redactie

Heel België is in de ban van de omikronvariant en dat is in het voetbal niet anders. Net zoals in de maatschappij veel dingen uitgesteld worden zou dat ook voor de terugronde het geval kunnen zijn.

Want maandag om 11u komt de Algemene Vergadering van de Pro League bijeen. Daarbij zal over twee belangrijke zaken beslist worden. Er is eerst het voorstel waarbij het opnieuw mogelijk zou worden voor ploegen om bij zeven of meer coronabesmettingen in de A-kern uitstel aan te vragen.

Het Laatste Nieuws weet dat de verwachting is dat dat zonder al te veel problemen goedgekeurd zal worden. "Het tweede agendapunt zal veel meer stof doen opwaaien", schrijft de krant. Enkele clubs lanceerden vrijdag het idee om de start van de terugronde uit te stellen.

Maar nu komt de aap uit de mouw: het zou niet om één, maar zelfs om twee speeldagen gaan die verplaatst zouden worden naar een midweek in februari. De clubs in kwestie halen daarvoor onder meer de vele afwezige spelers aan door de combinatie van de Africa Cup en coronabesmettingen.

Tweederdemeerderheid

"Half februari hopen ze ook dat er opnieuw publiek in de stadions toegelaten zal zijn", duidt Het Laatste Nieuws nog. "Of er effectief uitstel komt, zal nog moeten blijken. Sowieso is een tweederdemeerderheid nodig bij de stemming."

Poll: Vind je dat er uitstel moet komen?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

zaterdag 21 mei 2022

vrijdag 20 mei 2022

donderdag 19 mei 2022