Marouane Fellaini haalt ongezien uit en bezorgt Ivan Leko mokerslag

Marouane Fellaini haalt ongezien uit en bezorgt Ivan Leko mokerslag
Maandag 10 januari 2022 - 10:00   I   door Redactie

In China zijn ze gek op Marouane Fellaini (34). De ex-Rode Duivel verlengde vorig jaar verrassend zijn contract bij zijn Chinese club Shandong Luneng Taishan tot 2025. Een uitstekende zet, want 'Big Fella' ontgoochelde niet.

En dat heeft vooral Ivan Leko geweten. De Kroatische Belg verliet vorige zomer Antwerp voor het Chinese Shanghai Port waarmee hij uitzicht had op de dubbel, maar het is uitgerekend Fellaini die die ambities met zijn club de kop indrukte.

De voorbije maand liet hij Leko in de onderlinge partijen niet alleen achter met een één op zes, maar greep hij ook de titel voor de neus van Shanghai Port. Een serieuze klap voor Leko, maar daar bleef het niet bij.

Want zondag pakte onze landgenoot ook in de bekerfinale uit tegen de club van Leko. 1-0 werd het met een dominerende rol voor Fellaini die ook de kapiteinsband droeg. Met tien goals in twintig wedstrijden kende hij persoonlijk overigens zijn beste jaar ooit. 

Poll: Denk je dat Fellaini tot 2025 in China blijft?

TAGS  I  Shandong Luneng Taishan  I  Rode Duivels  I  Shanghai Port  I  Antwerp  I  Standard  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  AA Gent

zaterdag 21 mei 2022

vrijdag 20 mei 2022

donderdag 19 mei 2022