'Déze Nederlander wordt de opvolger van Clement bij Club Brugge'

'Déze Nederlander wordt de opvolger van Clement bij Club Brugge'
Maandag 03 januari 2022 - 07:00   I   door Redactie

Het zou geen trainer uit de Jupiler Pro League worden die Club Brugge in gedachten had als nieuwe trainer nu Clement naar AS Monaco trekt. Dat blijkt ook, want blauw-zwart zou uitgekomen zijn bij een relatief onbekende Nederlander.

Volgens Het Laatste Nieuws prijkt op de shortlist van buitenlandse coaches om Clement op te volgen bovenaan immers een verrassende naam, namelijk die van gewezen Barcelona-assistent Alfred Schreuder. "Alles wijst in de richting van de 49-jarige Nederlander", schrijft de krant.

Schreuder was assistent van Ronald Koeman bij Barcelona toen het duo in oktober op moest stappen. Eerder werkte hij zes jaar lang bij FC Twente, onder meer als hulptrainer van Michel Preud’homme en ook één seizoen als hoofdtrainer. Zijn eerste job als hoofdverantwoordelijke.

Zijn tweede was in 2019-2020 bij het Duitse Hoffenheim, nadat hij de vier jaar daarvoor assistent was onder Huub Stevens en Julian Nagelsmann, toch niet de minsten. Hij stapte bij de Bundesligaclub zélf op, wegens ‘een gebrek aan ambitie bij het bestuur’.

(Lees verder onder de afbeelding)

Tussenin, in 2018-2019, maakte de Nederlander het Europese topseizoen van Ajax mee als assistent van Erik Ten Hag, waar hij net als onder Koeman veel ervaring opdeed in het internationale voetbal. "De reden ook waarom Club Brugge bij Schreuder uitkwam", besluit de krant.

Poll: Denk je dat dit een goede keuze is voor Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  AS Monaco  I  Barcelona  I  Ajax  I  FC Twente  I  Hoffenheim

maandag 23 mei 2022

zondag 22 mei 2022

zaterdag 21 mei 2022