Zware blunder bij Champions League-loting, Gent niet in trommel Conference League

Zware blunder bij Champions League-loting, Gent niet in trommel Conference League
Maandag 13 december 2021 - 13:47   I   door Redactie

Maandagmiddag vond de loting voor de Europese bekers plaats, met onder meer de achtste finale van de Champions League. Maar daar liep het gruwelijk mis.

Zo ging het balletje met de naam van Manchester United niet in de trommel toen de tegenstander van Atlético geloot zou moeten worden. Daardoor werd ManU met Cristiano Ronaldo uiteindelijk gekoppeld aan... het PSG van Lionel Messi.

Engelse media spraken van een horrorloting voor Manchester United na een blunder van de UEFA. Gelukkig besliste de Europese voetbalbond dat de loting moet worden overgedaan.

Naast de Champions League was er overigens ook nog de loting voor de Europa en de Conference League. In die laatste beker hebben we nog AA Gent als vertegenwoordiger, maar die naam zat vreemd genoeg niet in de trommel voor de loting. Niet door een blunder, wel door een gewijzigde formule.

Aparte loting

Als groepswinnaar mogen de Buffalo's deze ronde immers overslaan en zullen ze in de achtste finale sowieso reekshoofd zijn tegen één van de ploegen die de play-off-ronde overleefd heeft. De UEFA voorziet een aparte loting voor de achtste finales op 25 februari.

Poll: Vind jij dat de loting moet worden opnieuw gedaan?

TAGS  I  Barcelona  I  PSG  I  Bayern München  I  Juventus  I  Manchester United  I  Chelsea  I  Real Madrid  I  Liverpool  I  Manchester City  I  AA Gent

maandag 23 mei 2022

zondag 22 mei 2022

zaterdag 21 mei 2022