Gent pakt de volle buit tegen OHL in aangename partij

Zaterdag 04 december 2021 - 18:10   I   door Redactie

Gent nam het namiddag op tegen OHL. De Buffalo's stonden zevende. OHL won vorige week van leider Union, maar stond pas dertiende in de stand. Na een aangename partij pakte Gent de drie punten.

OHL-Gent 0-1

In de eerste tien minuten van de wedstrijd was het Gent dat de bal in de rangen hield. In minuut 11 was het de onvermijdelijke Tissoudali - wie anders - die de bal tegen de netten trapte. Zijn trap week af en belandde zo over keeper Rúnarsson in doel.

Zeven minuten later ontstapte Gent aan de gelijkmaker. Depoitre trapte de bal tegen Nurio, waardoor de bal tegen de deklat ging en net niet over de doellijn botste. Gent bleef daarna wel de gevaarlijkste ploeg, maar scoren lukte niet meer. Depoitre knikte een bal goed richting doel in de 43ste minuut, maar Rúnarsson pakte uit met een prima save. Ruststand: 0-1.

Ook in de tweede helft begon Gent het sterkst. De Sart bediende Nurio in de loop, maar die kreeg de bal niet voorbij de keeper. Daarna kon OHL nog eens prikken. De Norre zette zich door, maar zette de bal naast het doel. Drie minuten later moest Rúnarsson opnieuw redding brengen op een goede trap van Tissoudali.

De wedstrijd kon alle kanten op gaan. In de 54ste minuut trapte Maertens de voorzet van Chakla in één tijd, maar te centraal. Leuven kwam dichter bij een doelpunt. Tien minuten later trapte Mercier de bal richting de verste hoek, maar deze keer stond de paal in de weg. In minuut 70 haalde Maertens opnieuw stevig uit, maar weer te centraal op Bolat. Die kon redelijk gemakkelijk in corner duwen.

In de 77ste minuut kon Odjidja alleen oprukken, maar wachtte te lang om de bal af te geven. Weg kans. Twee minuten later kreeg Tissoudali weer een goede kans, maar Rúnarsson stond opnieuw pal. Tijd voor Vanhaezebrouck om te wisselen: Tissoudali, Odjidja en Depoitre mochten gaan rusten. Hjulsager, Lemajic en Melda moesten de drie punten over de streep trekken.

Twee minuten voor tijd had OHL opnieuw pech. Ook Kaba trapte de bal staalhard tegen de deklat. De bal wou er maar niet in voor OHL en dat gebeurde ook niet meer. De wedstrijd eindigde op 0-1 en vooral Gent zal daar tevreden mee zijn.

Poll: Terechte overwinning voor Gent?