Genk laat zich pijnlijk uitschakelen door Club in spectaculaire match met penalty's

Woensdag 01 december 2021 - 23:24   I   door Redactie

Voor de tweede keer in vier dagen stonden KRC Genk en Club Brugge tegenover elkaar. En voor de tweede keer vielen er een hoop doelpunten. Alleen volgden er nu ook nog penalty's.

KRC Genk-Club Brugge 3-3

Geen 2-3, maar wel 3-3 deze keer. De vraag is altijd wat je het liefst hebt: winst in de competitie of winst in de beker. Club Brugge wilde die keuze niet maken en pakte ze gewoon allebei.

Met dank ook aan een uitstekende start. Na een wereldsave van Mignolet op een kopbal van Ito, zette Balanta Club Brugge op voorsprong met een streep in de winkelhaak. Maar Thorstvedt en Paintsil zorgden echter voor een verdiende ruststand voor de thuisploeg.

De Limburgers bleven de betere ploeg, maar De Ketelaere bracht blauw-zwart in minuut 69 vanuit het niets op gelijke hoogte. Ook een maat voor niets echter, want amper één minuut later zette opnieuw Paintsil KRC Genk op 3-2. Maar kort voor tijd volgde ook De Ketelaere met zijn tweede voor 3-3.

Mignolet held in penaltyreeks

Omdat er ook in de verlengingen niet werd gescoord volgden er penalty's en daarin wonnen de Bruggelingen uiteindelijk het pleit. Met een perfecte strafschoppenreeks. Mignolet stopte één Genkse strafschop en dat was voldoende, Lang schoot de beslissende binnen.

Zodat Clement zijn (te) grote kern tevreden kan houden met (behoudens een mirakel in de Champions League) nog competitie én beker. Voor Van den Brom is het heel ander verhaal. Met een grote achterstand in de competitie en nu ook de bekeruitschakeling ziet het er voor de Nederlander steeds slechter uit.