Anderlecht stoot door naar kwartfinale na verlengingen en penaltyreeks

Dinsdag 30 november 2021 - 23:35   I   door Redactie

Vincent Kompany startte aan de 1/8ste finales met twee verrassingen. Yari Verschaeren kwam in de plaats van Francis Amuzu. Olsson kreeg rust, waardoor Marco Kana op het middenveld plaats mocht nemen.

Seraing-Anderlecht 3-3 (3-4 pen.)

In de eerste 8 minuten was er niet veel spektakel op het veld. Naast het veld was die er wel. De Anderlecht-supporters hadden heel wat pyrotechnisch materiaal aangestoken.

In minuut 9 trok Magallan een Seraing-speler neer in het strafschopgebied. Scheidsrechter Put wees onverbiddelijk naar de stip. Maziz trapte koelbloedig binnen. In de zestiende minuut wilde Refaelov de bal onderscheppen in het eigen strafschopgebied, maar raakte daarbij een Seraing-aanvaller. Opnieuw penalty. Mikautadze zette om: 2-0.

In minuut 39 profiteerde Murillo van dom balverlies bij een Seraing-verdediger. Hij zette de bal laag voor en Kouamé kon de aansluitingstreffer binnentikken. Twee minuten later zette Verschaeren de bal vol gevoel voor vanop de rechterflank. Kouamé kopte de bal mooi binnen en maakte zo zijn tweede van de avond. 2-2 was meteen ook de ruststand.

In de 48ste minuut tikte Refaelov de bal slim voor zich uit in het strafschopgebied. Een verdediger haalde hem neer. Opnieuw penalty. Rafa zette de penalty feilloos om: 2-3. Bij een corner voor Seraing werd de bal slecht weggewerkt in de 60ste minuut. Mikautadze zette de bal daarna mooi in één tijd voor. Maziz tikte zijn tweede doelpunt van de avond ook in één tijd binnen. De bordjes hingen weer gelijk.

Veel doelgevaar werd er niet meer gecreëerd door beide ploegen. Door naar verlengingen!
Daar probeerde Anderlecht wel, maar Seraing verdedigde goed. Refaelov werd nog met een (lichte) blessure vervangen door El Hadj.

Strafschoppen

De eerste penalty van Del Fabro werd onmiddellijk gestopt door Herman Van Crombrugge. En ook Sergio Gómez miste de eerste penalty voor Anderlecht. Ook de tweede penalty van Seraing werd gemist. Nadrani schoot hoog over. Francis Amuzu, Sanogo, Cullen, Mikautadze, Verschaeren en Maziz trapten in die volgorde allemaal binnnen. Murillo trapte de beslissend penalty ook tegen de netten.

Zo is Anderlecht de eerste kwartfinalist in de Croky Cup.

Poll: Terechte overwinning voor Anderlecht?