Red Flames pakken tweede plaats na vlotte overwinning tegen Polen

Dinsdag 30 november 2021 - 22:23   I   door Redactie

De Red Flames speelden vanavond een cruciale wedstrijd tegen Polen. Halfweg in de kwalificatiegroep stond Noorwegen eerste met 13 punten. Dat waren er twee meer dan Polen en drie meer dan België. De tweede plaats geeft recht op de play-offs voor het WK. Wie eerste wordt, gaat rechtstreeks naar het WK.

België-Polen 4-0

In de eerste helft startten de Polen het sterkst aan de partij. Op een echte doelkans was het wachten tot de vijftiende minuut, maar dat was wel meteen prijs. Na een combinatie tussen Wullaert en De Caigny kon De Caigny de bal mooi in de verste hoek trappen. 1-0 na een kwartier spelen.

De Flames gingen door op hetzelfde elan. In minuut 30 was het opnieuw raak voor de Flames. Eurlings kon het leer tegen de netten trappen, maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Drie minuten later was het wel van dat. Eurlings maakte de 2-0 op rebound. Enkele minuten voor rust legde Cayman de 3-0-ruststand vast met een krachtig afstandsschot.

In het begin van de tweede helft diepten de Red Flames hun voorsprong nog wat verder uit. Wullaert zocht De Caigny, maar een Poolse verdediger werkte de bal in eigen doel: 4-0. In het laatste half uur waren er niet meer veel doelpogingen te noteren. Pogingen van De Caigny en Wullaert werden gered. De Polen dreigden nog in de laatste minuten, maar scoren lukte niet meer.

De Flames pakken zo terecht een knappe tweede plaats in hun poule. In april spelen ze hun volgende wedstrijden in de groepsfase voor het WK.

Poll: Zullen de Red Flames doorstoten naar het WK?