Crisis afgewend bij Anderlecht door winst op Charleroi

Zaterdag 27 november 2021 - 22:51   I   door Redactie

Het was een belangrijke avond voor Vincent Kompany en zijn Anderlecht. Dankzij goals van Lior Refaelov en Sergio Gómez (2x) wonnen de Mauves op Charleroi.

Charleroi-Anderlecht 1-3

Charleroi had het meeste balbezit in de openingsfase van de wedstrijd. Anderlecht vond niet meteen oplossingen. In de 27ste minuut dan toch even opschudding. Door een knappe pass van Zirkzee kon Kouamé alleen op Koffi af gaan, maar hij kon de bal niet goed meenemen. Hij kon nog afleggen voor Amuzu, maar zijn schot werd afgeblokt. Weg kans.

Na 42 minuten spelen kon Lior Refaelov buiten de zestien uithalen, maar zijn schot strandde op de kruising. Net voor rust was het dan toch raak voor Rafa. Met een mooi gekruist schot verschalkte hij Koffi. Rusten geblazen met 0-1.

In de tweede helft slaagde Charleroi er opnieuw niet in om echt gevaarlijk te zijn. Anderlecht kon dat wel in minuut 68. Sergio Gómez verdubbelde de voorsprong met een prima vrije trap. Charleroi kwam daarna iets meer opzetten. Zo kreeg Nicholson enkele minuten na de 0-2 nog een goede kopkans, maar hij kopte de bal te centraal.

In de 77ste minuut viel dan toch de aansluitingstreffer. Ilaimaharitra trapte vanuit de tweede lijn in de linkerbenedenhoek. Van Crombrugge zag de bal te laat komen.

In minuut 84 ging Verschaeren voor de bal in het strafschopgebied, maar werd daarbij licht geraakt door Zedadka. Scheidsrechter Lambrechts floot in eerste instantie penalty, maar moest toch gaan kijken naar het scherm van de VAR. Hij bleef bij zijn beslissing. Gómez stuurde Koffi naar de verkeerde hoek. De stand werd 1-3.

In minuut 95 kopte Charleroi-verdediger Andreou de bal in de verste hoek, maar er ging een duwtje aan vooraf. Opnieuw werd Lambrechts naar het scherm geroepen door de VAR en deze keer kwam hij toch terug op zijn eerste beslissing. De stand bleef zo 1-3 en dat was ook meteen de eindstand.

Poll: Terechte overwinning voor Anderlecht?