Ligue 1 zwaar onder vuur

Ligue 1 zwaar onder vuur
Dinsdag 23 november 2021 - 16:00   I   door Redactie

Supportersgeweld zien we jammer genoeg in alle competities, maar in de Ligue 1 is de emmer vol. Overvol zelfs, want in het voorbije weekend werd de wedstrijd tussen Lyon en Marseille gestaakt. Dimitri Payet werd na enkele minuten geraakt door een vol flesje water.

In Frankrijk spreekt de pers van een echte schande", weet Sirik Geffray te zeggen bij Sporza. De voorzitter van de Pro League krijgt enorm veel kritiek omdat hij te afwezig is en niet hard genoeg optreedde bij de vorige incidenten.

Zo werd er bijvoorbeeld op speeldag 1 al een flesje naar Payet gegooid tijdens de wedstrijd Nice-Marseille. De Fransman gooide het flesje op zijn beurt terug in het publiek, waardoor de Nice supporters helemaal door het lint gingen. De ultra's van Nice bestormden bijgevolg het veld. Nice kreeg puntenaftrek en moest 3 wedstrijden achter gesloten deuren spelen. Door andere incidenten mochten ook supporters van Lens, Lille, St-Etienne en Marseille één of meerdere speeldagen het stadion niet meer binnen.

TAGS  I  Lyon  I  Marseille  I  Lens  I  Lille  I  St-Etienne

vrijdag 3 februari 2023

donderdag 2 februari 2023

woensdag 1 februari 2023

dinsdag 31 januari 2023