Club Brugge krijgt goed nieuws voor clash tegen RB Leipzig

Club Brugge krijgt goed nieuws voor clash tegen RB Leipzig
Dinsdag 23 november 2021 - 15:00   I   door Redactie

Club Brugge speelt morgenavond een belangrijk duel voor de Champions League tegen RB Leipzig. Blauw-Zwart moet minstens een punt halen om te overwinteren in Europa. Er komt nu goed nieuws vanuit de kleedkamer.

Er zijn geen nieuwe coronabesmettingen in de ploeg. Dat goede nieuws is zeker welkom, aangezien de druk hoog ligt om een goede prestatie af te leveren. Ignace Van der Brempt testte vorige week nog positief, maar afgelopen week legde hij 3 negatieve tests af. Club was ongerust dat er nog meer besmettingen zouden volgen, maar dat is - voorlopig althans - niet het geval. Eduard Sobol zal er niet bij zijn in het Champions League duel door ziekte.

Hoewel Club dus genoeg heeft aan een punt, gaat Philippe Clement vol voor de winst. Dat zei hij vanmiddag op de persconferentie: "We moeten en zullen spelen om te winnen. Bij een draw is het fantastisch, bij winst kan het nog een 'crazy' verhaal worden in deze Champions League-poule. Maar laat ons stap voor stap denken en louter denken aan de kwalificatie. Spelen om louter het nodige punt te behalen, is héél gevaarlijk tegen een ploeg met zo veel kwaliteiten."

En of Leipzig een gevaarlijke ploeg is. Na de wedstrijd tegen Brugge op 28/09 behaalden ze 11/18, waar een winstmatch tegen Dortmund bij zat. In de Champions League konden ze in de 2 wedstrijden tegen PSG telkens 2x scoren.

TAGS  I  Club Brugge  I  RB Leipzig

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024