Kompany zwaait met lof: "Híj wordt de nieuwe Yaya Touré"

Kompany zwaait met lof:
Maandag 15 november 2021 - 19:00   I   door Redactie

Heel veel uitgebreide interviews doet Vincent Kompany niet, maar als hij het doet heeft hij wel het één en ander te zeggen. Zoals tegen Rio Ferdinand in de podcast ‘Vibewithfive’.

Daar deed hij een boekje open over Albert Sambi Lokonga, vorige zomer van Anderlecht naar Arsenal getrokken. "Toen ik het einde van mijn contract bij City naderde, begon ik na te denken over mijn toekomst. Ik keek zo veel mogelijk voetbal, en zag ik zijn eerste twee wedstrijden voor Anderlecht."

"Eén van de eerste dingen die ik na die wedstrijden deed, was naar het bureau van assistent-coach Mikel Arteta gaan: 'Je moet naar deze kerel kijken, dit is de nieuwe Yaya Touré.' Maar toen geraakte hij zwaar geblesseerd aan de knie en gebeurde er niks met dat advies."

"Nadien ging ik naar Anderlecht en zag ik hem met eigen ogen. Ik geloof nog steeds dat hij de nieuwe Touré kan worden. Ik doe hem geen voordeel met deze uitspraken, dat weet ik. Maar Sambi wil altijd de bal, tijdens een goede of slechte wedstrijd. Hij verstopt zich niet.

Verdediger

"Hij moet nog aan bepaalde delen van zijn spel werken", besloot Kompany. "Yaya was een afwerker, bijvoorbeeld. Dat moet nog beter bij Albert. Maar je wil spelers als Sambi Lokonga als verdediger, want hij kan het spel dirigeren voor je team."

Poll: Denk jij dat Sambi Lokonga de nieuwe Yaya Touré kan worden?

TAGS  I  Anderlecht  I  Manchester City  I  Arsenal

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024