Anderlecht zweet tegen Beerschot in spektakelmatch met zes goals

Zondag 24 oktober 2021 - 17:52   I   door Redactie

Anderlecht heeft het nieuws rond het herstelplan kunnen opsmukken met een verdiende zege tegen Beerschot. Met dank aan de aanval, want de verdediging stond niet echt stevig.

Anderlecht-Beerschot 4-2

Terwijl iedereen zich rot ergerde aan het saaie spel van de thuisploeg en er op slag van rust wellicht een fluitconcert zou volgen, gebeurde wat niemand verwachtte: een voorsprong voor Anderlecht. Dankzij een lichte penalty dat wel, maar Sergio Gomez schoot hem wel lekker binnen.

Kort na rust verdubbelde paars-wit die voorsprong. Na een hoekschop kon Raman koppen en via de onfortuinlijke Shankland ging de bal binnen. Maar enkele minuten later zette Shankland dat zelf recht door de 2-1 voorbij Van Crombrugge te koppen.

Maar paars-wit liet de bezoekers niet lang hopen. In minuut 70 scoorde Kouamé de 3-1 en Ashimeru maakte er in minuut 78 op assist van de ingevallen Zirkzee 4-1 van. Dom verzachtte de pijn wat met de 4-2, maar dat leverde nog altijd geen punten op natuurlijk.