Club Brugge houdt Antwerp af met anti-held in de hoofdrol

Zondag 24 oktober 2021 - 15:22   I   door Redactie

De topper waar iedereen zo naar uitkeek eindigde zoals hij begon: met een punt voor Antwerp en een punt voor Club Brugge. Al zal Björn Engels deze partij niet licht vergeten.

Antwerp-Club Brugge 1-1

In de eerste plaats niet omdat het de centrale verdediger was die in minuut 35 Antwerp op voorsprong bracht. Tegen zijn ex-ploeg dan nog eens, de vreugdeuitbarsting was navenant. En dat bovenop de aangename verrassing om nog eens aan de aftrap te komen.

Maar in minuut 82 eindigde zijn match abrupt toen hij terecht van het veld vloog omdat hij Van der Bremt had neergehaald. Die was alleen op weg naar de keeper en had de match kunnen winnen voor Club Brugge.

Tussendoor was het dus 1-1 geworden, nadat Vanaken op een hoekschop kon binnentikken. Daarna kabbelde de topper door, maar dat het een gelijkspel zou worden was vrij voorspelbaar. Daar zorgde Engels dus mede voor.

Mignolet

Maar ook Mignolet speelde meer dan zijn rol. In de toegevoegde tijd hield hij Seck met een schitterende parade alsnog van de 2-1. Dat Nsoki net daarvoor ook nog rood had gekregen was een voetnoot.