Anderlecht wil Club aanvallen met hallucinante operatie: 93 miljoen euro

Anderlecht wil Club aanvallen met hallucinante operatie: 93 miljoen euro
Zaterdag 23 oktober 2021 - 20:00   I   door Redactie

Het is Anderlecht menens om op korte termijn opnieuw de strijd aan te gaan met Club Brugge. Tegen Kerstmis zou er een herstelplan moeten zijn om de financiële miserie voorgoed achter zich te laten.

En daarvoor werden de grote middelen bovengehaald. Dat eigenaar Marc Coucke zijn schulden laat vallen en voorzitter Wouter Vandenhaute mee gaat investeren raakte vrijdag in het nieuws, maar nu zijn ook alle financiële details bekend. En die zijn indrukwekkend.

Want niet alleen laat Coucke 18 miljoen euro van de schulden aan hem omzetten in nieuw kapitaal, hij scheldt ook nog eens 33 miljoen euro kwijt met het principe van 'à meilleure fortune', waardoor hij dat bedrag pas terug kan eisen eens als Anderlecht winst maakt. 

Vandenhaute van zijn kant investeert samen met partner Geert Duyck 24 miljoen euro in paars-wit. Steven Buyse, een collega van Duyck, 5 miljoen euro. Daarbij komt nog eens 11 miljoen euro van Coucke én 2 miljoen van de minderheidsaandeelhouders. Alles samen goed voor een totale som van maar liefst 93 miljoen euro dus. 

Poll: Denk je dat Anderlecht Club Brugge snel zal kunnen bijbenen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024