Verrassend sterk Cercle Brugge duwt Standard nog dieper in crisis

Zaterdag 23 oktober 2021 - 18:07   I   door Redactie

Het was de nieuwe trainer Luka Elsner die alles zou oplossen bij Standard, maar zie: na twee wedstrijden onder zijn leiding halen de Rouches ook maar twee op zes.

Cercle Brugge-Standard 1-1

Nochtans begon het uitstekend voor de bezoekers, want Bastien opende de score al in de vierde minuut. Alleen kwam daar geen gevolg aan en Daland maakte op het kwartier gelijk nadat Bodart een vrijschop van Hotic tegen de lat duwde. Daarna werd het allemaal wat minder.

In de tweede helft was het een sterk Cercle Brugge dat de wet dicteerde, maar de thuisploeg kwam moeilijk tot échte kansen. En als er dan één viel, zoals met de kopbal van Somers op het uur, was er een geweldige reflex van Bodart.

Het bleef uiteindelijk 1-1 en Cercle haalt zo zijn eerste punt in vijf wedstrijden. Een opsteker, ook al blijft groen-zwart daarmee voorlaatste. Voor Standard blijft de crisis met twee op vijftien voortduren, ondanks dus de trainerswissel.