Kompany haalt vernedering Club Brugge aan: "6-1 verloren op AA Gent"

Kompany haalt vernedering Club Brugge aan:
Vrijdag 22 oktober 2021 - 22:00   I   door Redactie

Komende zondag speelt Anderlecht in principe zijn gemakkelijkste match van het seizoen: thuis tegen rode lantaarn Beerschot. Het is tegelijkertijd ook de 50ste match van Vincent Kompany als paars-witte trainer.

Niet dat die jubileummatch echt gevierd zal worden, daarvoor zijn de resultaten veel te mager. Dat beseft Kompany als geen ander: "Het enige wat ik kan zeggen is dat ik hoofdtrainer ben geworden in één van de moeilijkste periodes in de geschiedenis van Anderlecht."

"Alles moet in zijn context geplaatst worden", vervolgde hij. "We speelden vorig seizoen met zowat de jongste ploeg van België en dan moesten de beste elementen verkocht worden. Dat is niet evident." Waarna hij naar de concurrentie verwees.

"Club Brugge speelde dit jaar één keer met jonkies en verloor 6-1 van AA Gent. Standard past jeugdproducten in en dat heeft gevolgen voor de club. Bij ons was het vorig seizoen elke week zo." Daarmee leek hij wel een punt te hebben.

Conclusies

"Jullie mogen de conclusies trekken", besloot hij. "Maar het is toch anders om nu 50 matchen hoofdtrainer te zijn van Anderlecht dan trainer te zijn van het Anderlecht-team waar ik indertijd in speelde."

Poll: Vind jij dat Kompany een punt heeft?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Standard  I  Beerschot

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024