Priske maakt Brugse kleedkamer volledig af: "Bij Club gezien hoe het niet moet"

Priske maakt Brugse kleedkamer volledig af:
Zaterdag 16 oktober 2021 - 16:00   I   door Redactie

Zaterdag speelt Antwerp op het veld van Zulte Waregem, maar het weekend daarop is er de clash met Club Brugge. En dat is nog altijd de ex-ploeg van Antwerp-coach Brian Priske.

Niet dat dat aangename herinneringen oproept, want na zijn passage in Brugge in 2008 gaf de Deen een paar emotionele interviews, waarin hij het pestgedrag van enkele spelers aankaartte. Het Nieuwsblad liet Priske daar over vertellen.

“Dat deed me het meeste pijn", klinkt het nu. "Je hoeft geen vrienden te zijn, want iedereen is anders, maar je bent wel ploegmaats. Je moet elkaar respecteren. Dat was ik ook gewend in Denemarken en in Genk, maar in Brugge was dat niet het geval."

"Die kleedkamer was enorm verdeeld. En oké, supporters weten dan niet wat er speelt. Zij zien enkel de wedstrijden en denken: He plays like shit, hij moet eruit. Maar ik voelde me gewoon niet comfortabel in die groep." Al kan Priske het nu wel plaatsen.

Clement

"Het voordeel is: ik heb toen gezien hoe het níét moet. Daar heb ik ervaren hoe belangrijk teamspirit en samenhorigheid is." Voor alle duidelijkheid: Philippe Clement, toen ook ploegmaat van Priske, hoorde niet bij de pesters. Integendeel.

TAGS  I  Antwerp  I  Club Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024