Ruud Vormer schittert met Club Brugge en zet KV Kortrijk opzij

Ruud Vormer schittert met Club Brugge en zet KV Kortrijk opzij
Vrijdag 15 oktober 2021 - 22:35   I   door Redactie

Club Brugge hield vrijdagavond een goede generale repetitie voor de Champions League-match tegen Manchester City dinsdag. Vooral dankzij Ruud Vormer.

Club Brugge-KV Kortrijk 2-0

Ruud Vormer dus. De Nederlandse kapitein zette zijn eerste basisplaats sinds lang nog eens extra in de verf door twee keer te scoren. En dat was ook nodig, want blauw-zwart begon vrij tam in de aanvangsfase.

Tot Vormer op het halfuur een vrije trap in de winkelhaak borstelde. De ban gebroken en vlak voor rust maakte hij er op assist van Lang ook nog eens 2-0 van. De kapitein is duidelijk terug. De match leek meteen ook gespeeld.

Zeker omdat Gueye direct na rust de aansluitingstreffer zomaar liet liggen. Maar ook ref Bert Put en vooral de VAR speelden hun rol. De eerste zag een strafschopfout van Nsoki op Badamosi niet - kan gebeuren, maar dat de VAR niet ingreep was op zijn minst vreemd.

Leiding

Hoe dan ook bleef het 2-0, een verdiende zege, maar ook niets meer. De fans beleefden na rust nog het meest plezier aan de invalbeurt van publiekslieveling José Izquierdo, al kon die nog weinig forceren. Club Brugge gaat zo voorlopig opnieuw aan de leiding.

TAGS  I  Club Brugge  I  KV Kortrijk

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024