'Club Brugge heeft met déze trainer de nieuwe Ernst Happel beet'

'Club Brugge heeft met déze trainer de nieuwe Ernst Happel beet'
Woensdag 13 oktober 2021 - 22:00   I   door Redactie

Club Brugge is met Philippe Clement al enkele jaren bezig aan een succesverhaal. En nu het ook Europees scoort, beginnen de vergelijkingen met Ernst Happel te komen.

Sport/Voetbalmagazine deed een poging om af te toetsen in hoeverre die vergelijkingen wel kloppen en kwam onder meer door middel van getuigenissen zowel bij verschillen als de gelijkenissen hieronder uit.

"Als Jan Breydel straks een beetje weg heeft van de sfeer die er tegen PSG was, zal het weer daveren. Zeker omdat Clement past in de traditie van Happel: de tegenstander bij de keel pakken. Aanvallend voetbal als het kan, met veel vrijheid voor het offensieve compartiment."

Julien Cools getuigt in het weekblad: "Allebei zijn/waren ze goed op tactisch gebied, ze kunnen een ploeg zetten. De gelijkenissen zie ik: hun spelers vechten voor mekaar. Ze zijn ook conditioneel in orde."

Namen

Jos Volders: "Van je eigen sterkte uitgaan is nog een parallel. Je niet laten overdonderen door de namen tegen wie je speelt. Happel keek daar indertijd niet naar en ik vind dat Clement dat ook probeert te doen."

Poll: Vind jij dat Clement de nieuwe Ernst Happel is?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024