Ophef rond nieuwe matchfixing van Anderlecht: "Dit was niet normaal!"

Ophef rond nieuwe matchfixing van Anderlecht:
Woensdag 13 oktober 2021 - 14:00   I   door Redactie

Operatie Propere Handen blijft de Belgische voetbalwereld op zijn kop zetten. En daarbij komen heel wat vieze verhalen naar boven over matchfixing bijvoorbeeld.

Klokkenluider daarbij is Roland Duchâtelet. Toen die voorzitter van Standard was is hij altijd blijven beweren dat er het seizoen 2013-2014 heel vreemde dingen gebeurd zijn. De Rouches zagen in play-off 1 een enorme voorsprong teloorgaan waardoor Anderlecht alsnog kampioen werd.

Volgens Duchâtelet was er onder meer inmenging van Mogi Bayat om de titelstrijd in het voordeel van Anderlecht te draaien. Anderlecht-Genk (4-0) zou volgens hem verkocht zijn, maar hj beweert dat er ook iets serieus mis was met Lokeren-Anderlecht (1-2).

In TVL Sportcafé gaat hij daar dieper op in en verwijst hij onder meer naar een duidelijke handsbal van Anderlecht-speler Kouyaté die niét tot een penalty leidde, terwijl het er wel één was. 

Jérôme Efong Nzolo

"Toevallig zag niemand van de spelleiding die fase", aldus Duchâtelet. "Behalve één assistent, maar scheidsrechter Jérôme Efong Nzolo ging niet in overleg en floot meteen voor hoekschop. Iedereen is onschuldig tot het tegendeel is bewezen, maar dit was niet normaal."

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard  I  Lokeren

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022

woensdag 28 september 2022