Noa Lang terechtgewezen: "Je mond dichthouden en slikken"

Noa Lang terechtgewezen:
Maandag 11 oktober 2021 - 16:30   I   door Redactie

Noa Lang is een voetballer die voor controverse zorgt en dat is nog een understatement. De Club Brugge-supporters zijn gek op hem, maar de fans van de tegenstanders lusten hem door zijn provocerend gedrag rauw.

In die mate dat zowel Club Brugge-coach Philippe Clement als Nederlands bondscoach Louis van Gaal hem al aangesproken hebben over het aan de stok krijgen met de tegenstander, publiek en scheidsrechter. Hij moet zich met andere woorden gedragen.

Stiefpapa Nourdin Boukhari, ex-Ajax en goed voor 268 Eredivisie-optredens, gaat daar volmondig mee akkoord en durft Lang dan ook zijn gedacht te zeggen. En dat is ook wat hij doet in ESPN.nl.

"Wij zijn ook op straat opgegroeid, op het pleintje", aldus Boukhari. "Als je daar gaat provoceren en een panna doet, dan moet je ook een trap terug verwachten. Dat is nu net hetzelfde. Een tegenstander gaat zich niet laten kleineren voor 50.000 man, live op televisie."

Speciaal

"Ik leg Noa dat ook uit, dat hij moet uitkijken met zijn gedrag", vervolgt de Nederlandse Marokkaan "Dat mag, als je 3-0 of 4-0 voor staat en het in het slot van de wedstrijd is. Niet bij 1-1 in het midden van een match."

"Een beetje risico mag hé, ik hou daar ook wel van", zegt hij zowel als stiefvader als voetballiefhebber. "Dat maakt hem speciaal. Maar soms moet je ook gewoon je mond dichthouden en even slikken. Doorgaan."

Poll: Vind je ook dat Lang zich meer moet gaan gedragen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Oranje

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024