Jelle Vossen getuige van matchfixing? "Het is een vreemd iets, ik schrok"

Jelle Vossen getuige van matchfixing?
Woensdag 06 oktober 2021 - 16:00   I   door Redactie

Operatie Propere Handen heeft het Belgische voetbal in zijn greep. Opeens komen heel wat vuile verhalen naar boven. En dat is schrikken voor alle betrokkenen, ook diegenen die er niets mee te maken hadden.

Zo is de play-off-match Anderlecht-Genk in het seizoen 2013-2014 in het vizier gekomen. Paars-wit won toen met 4-0 tegen een onkennelijk zwak Genk dat op de laatste speeldag wel opeens voluit ging tegen Club Brugge (3-2). Anderlecht werd zo kampioen.

Jelle Vossen was toen basisspeler bij Genk. "Het is een vreemd iets", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Ik vond het raar om te horen. Ik moest het opzoeken, of ik effectief die duels tegen Anderlecht en Club Brugge speelde."

"Ik schrok toch wat. Als aanvoerder zag of voelde ik daar nooit iets abnormaals. Eigenlijk zou ik ze nog eens willen terugzien, om te beoordelen of daar echt iets verdachts is gebeurd. Mij is alleszins nooit iets opgevallen."

Herinneren

"Het is ook lang geleden, anders zou ik het me snel herinneren, denk ik", vervolgt hij. "Ik maakte het in mijn profloopbaan nooit mee dat een trainer, directeur of makelaar ons aangaf dat een partij niet zo belangrijk was."

Besluiten doet Vossen met: "Ik ben heel benieuwd naar de afloop. Indien er toch iets gebeurde, moet dat bestraft worden. Er mag rivaliteit en strijd zijn, maar altijd op een eerlijke manier."

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Club Brugge

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024