Onvoorstelbaar: Genk laat gouden kans liggen en raakt niet voorbij Eupen

Zondag 03 oktober 2021 - 22:50   I   door Redactie

De Europese 0-3-dreun die Dinamo Zagreb donderdag had uitgedeeld was hard aangekomen, maar de klap die het zondagavond van Eupen kreeg was voor KRC Genk minstens even zwaar.

Eupen-KRC Genk 3-2

Een bezoek bij revelatie Eupen oogt sowieso al niet simpel, maar het zag er uitstekend uit toen de Limburgers al na 11 minuten op voorsprong kwamen via Thorstvedt. Al stonden de bordjes 5 minuten later alweer in evenwicht.

Munoz maakte ongelukkig hands in het strafschopgebied en wie anders dan Prevljak scoorde vanop de stip de gelijkmaker. Maar toen thuisspeler Amat op het uur rood kreeg voor een zware fout op de Noor leek de match te kantelen.

Invaller Ugbo scoorde kort daarna de 1-2 en Genk had de match maar uit te spelen tegen tien man. Maar die tien slaagden er toch nog in te stunten en opnieuw Prevljak zorgde 5 minuten voor tijd voor de 2-2. Een klap die de bekerwinnaar niet meer te boven kwam.

Drama

En het werd nog erger. Want raar, maar waar: Eupen bleef met een man minder aandringen en kreeg nog enkele gouden kansen. Heris maakte in extremis de 3-2. Een waar drama voor Genk, dat zo alles nog uit handen gaf.