Peter Vandenbempt komt met pijnlijke onthullingen voor Marc Coucke

Peter Vandenbempt komt met pijnlijke onthullingen voor Marc Coucke
Donderdag 23 september 2021 - 17:00   I   door Redactie

Peter Vandenbempt doet onthutsende onthullingen over de gang van zaken bij de verkoop van Anderlecht in 2017 aan Marc Coucke. Voorzitter Roger Vanden Stock en de andere clubleiders probeerden Coucke op te lichten.

Die zaak zou maar het topje van de ijsberg zijn, want er zouden nog tal van voorbeelden zijn waarbij geprobeerd is om Coucke op te lichten", vertelt Vandenbempt aan Sporza.

"Maar dit ene geval heeft het parket kunnen hardmaken met bewijzen, vandaar de verdenking van valsheid in geschrifte en oplichting. We zullen zien of dit dossier ook effectief wordt doorverwezen naar de correctionele rechtbank."

"Omdat het overduidelijk is dat het nieuwe bestuur van Anderlecht hier niets mee te maken heeft - behalve dan eigenaar Coucke als benadeelde partij - is er van imagoschade voor de club deze keer geen sprake", zegt Vandenbempt.

Lijken in de kast

"Het is wel een aanwijzing dat de beweringen van Coucke destijds, over lijken in de kast, minder lichtzinnig waren dan wij op dat moment hadden beoordeeld."

"In ieder geval is dit opnieuw een aanduiding dat er in die succesvolle periode van Anderlecht onder Van Holsbeeck en Vanden Stock in de coulissen heel wat zaken zijn gebeurd die het daglicht niet mochten zien", stelt Vandenbempt.

TAGS  I  Anderlecht

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024