Geen Europees maar “Anderlecht nog steeds de beste Belgische club”

Geen Europees maar “Anderlecht nog steeds de beste Belgische club”
Woensdag 15 september 2021 - 10:00   I   door Redactie

Het Europees voetbal is weer op gang getrapt en daarin is ook een rol weggelegd voor de Belgische ploegen. Vanavond neemt Club Brugge het op tegen PSG en morgen komen ook Antwerp, KRC Genk en AA Gent in actie. En dat is goed voor de Belgische coëfficiënt.

“In een financieel sterk veranderd Europees voetballandschap scoren kleine landen zelden in de breedte”, schrijft Sport/Voetbalmagazine. “Veelal is één ploeg hoofdverantwoordelijke voor de punten die de Europese ranking bepalen. Bekijk je de Belgische clubcoëfficiënten over de voorbije tien jaar, dan is Anderlecht nog steeds de beste Belgische club.”

“Bekijk je die over de laatste vijf jaar, dan is Club Brugge een eenzame Belgische koning. Club staat 36e op de Europese clubranking, de volgende in de rij is AA Gent, met een 80e plaats. Verderop zijn er Standard (88e), KRC Genk (93e), Antwerp (110e) en Anderlecht (116e).”

Meer gespendeerd dan Real

“Mede daarom is het uitkijken naar de stappen die Club Brugge zet in deze Champions League. Club investeerde fors: als je de cijfers van de laatste twee transferperiodes bekijkt, spendeerde het meer aan inkomende transfers dan... Real Madrid. Helaas zat de loting tegen: met PSG en Manchester City komen de verliezende finalisten van de voorbije twee jaar naar Jan Breydel.”

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  AA Gent

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024