Gert Verheyen verrast: "Ergste wat ik in het voetbal ooit meemaakte"

Gert Verheyen verrast:
Vrijdag 10 september 2021 - 21:10   I   door Redactie

Eén van de meest gesmaakte (co-)commentatoren in het Belgische voetbal is Gert Verheyen. Maar de ex-Rode Duivel is ook analist voor Het Nieuwsblad.

En in die hoedanigheid komt hij met een verrassende onthulling over een wedervaren met huidig Union-aanvaller en man-in-vorm Dante Vanzeir. Verheyen had de Limburger nog onder zijn hoede had als trainer van de nationale U19.

"Dante heeft al twee kruisbandblessures gehad. Dat veeg je niet uit, hè. Iedereen die ermee werkte, gunt hem dit. Een heel fijne gast. Die tweede kruisbandblessure liep hij op in een match voor de nationale U19, hè. (slikt) Dat is het ergste wat ik in het voetbal ooit meemaakte."

Wenen

"Een jonge gast met een kapotte knie in een kleedkamer zien liggen: ik vond dat verschrikkelijk", bekent Verheyen. "Ik was ook aan het wenen. Terwijl zo’n dingen ook gebeurden toen ik zelf nog sjotte. Dat raakte me emotioneel niet."

"Maar als coach ben je verantwoordelijk. Je gebruikt ook een speler van een club. Ik vond dat daarom heel ambetant voor Genk. Ik was al blij dat Dante goed had opgewarmd en het daar al niet aan lag. Dat het nu toch allemaal goed is gekomen, dat doet mij echt enorm veel plezier."

Poll: Snap je dat Verheyen zich verantwoordelijk voelde voor Vanzeir?

TAGS  I  KRC Genk  I  Union

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024