Nieuw omkoopschandaal in Belgisch voetbal?

Nieuw omkoopschandaal in Belgisch voetbal?
Donderdag 09 september 2021 - 07:15   I   door Redactie

De afgelopen jaren werd het Belgisch voetbal enorm opgeschrikt door enkele voetbalschandalen. Denk maar aan het dossier Propere Handen of in een verder verleden de omkoopschandalen met Zheyun Yé, die bekend werd als de 'Gokchinees' in ons land.

Nu komt er mogelijks een nieuw schandaal aan het licht. Volgens Het Laatste Nieuws waren er pogingen tot matchfixing in het vrouwenvoetbal. Minstens vier speelster, waarvan één Red Flame, werden benaderd om matchen te fixen. In ruil kregen de dames voor 100.000 euro aan bitcoins. Mogelijks gaat het niet om matchfixing, maar phishing, maar dat wordt nog verder onderzocht. Minstens de helft van de speelsters heeft de vraag tot omkoping ook gemeld aan de voetbalbond. 

"De benaderingen zijn direct gemeld. Dat is zeer bemoedigend. Jammer genoeg vinden dit soort praktijken nog steeds plaats", liet Peter Bossaert, de CEO van de Belgische voetbalbond alvast optekenen in de krant. Het gerecht zal de zaak verder onderzoeken. Het is ook niet duidelijk om welke speelster van de Red Flames het gaat.

 

TAGS  I  Red Flames

vrijdag 9 december 2022

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022