Rode Duivels zetten enorme stap richting WK

Zondag 05 september 2021 - 22:37   I   door Redactie

De Rode Duivels zijn zo goed als zeker van het WK in Qatar. De Belgen wonnen de belangrijke confrontatie met Tsjechië overtuigend.

België - Tsjechië 3-0

Het kon niet beter beginnen voor de Rode Duivels. Al in minuut 7 bereikte een uitstekende pass van Hans Vanaken de doorgebroken Romelu Lukaku, die uitstekend afrondde. De Belgen kregen overigens opvallend veel ruimte van de Tsjechen in de eerste helft.

Het gevolg daarvan was dat België heel wat kansen kreeg. Uiteindelijk scoorde Hazard nog voor de rust zijn eerste goal sinds november 2019 voor de Rode Duivels. De Real Madrid-speler bekroonde zijn sterke eerste helft zo met een doelpunt.

Na de rust moest Courtois twee keer uitstekend ingrijpen. De Belgen begonnen te zwak aan die tweede helft, maar na een heerlijke aanval kon invaller Alexis Saelemaekers de 3-0 op het scorebord zetten. Nadien kwamen de Duivels niet meer in de problemen.