Rode Duivel bewierookt: "Zó iemand gaan we nooit meer hebben"

Rode Duivel bewierookt:
Vrijdag 03 september 2021 - 12:15   I   door Redactie

Deel één van het WK-kwalificatie-drieluik is achter de rug. De 2-5-zege tegen Estland zal op zich niet veel waard zijn als er niet bevestigd wordt tegen Tsjechië en Wit-Rusland.

En daarvoor wordt door alle waarnemers en analisten in de eerste plaats naar de sterkhouders gekeken. Nu Kevin De Bruyne nog out is, is dat in de eerste plaats Romelu Lukaku. Ook voor Peter Vandenbempt.

"Lukaku was weer fenomenaal", vertelt hij op Sporza. "Ze willen hem niet laten draaien in de zestien, maar ze kunnen niet anders. Het is alsof hij met hoelahoep rond hem speelt. Ze kunnen er niet in om hem de bal af te pakken. Als hij met zijn rug naar de goal staat, denk je al: die trapt hij erin."

Vol gas

"Je kan alleen maar luid applaudisseren voor zijn prestaties, zeker in dit soort matchen. En zijn mentaliteit", vervolgt Vandenbempt. "Hij speelt vol gas. Ook tegen Estland in de regen. Dat is zijn honger naar doelpunten en succes. Zijn cijfers blijven fenomenaal."

"Zo'n spits die altijd scoort dat is een onwaarschijnlijke troef. Zo zullen we er nooit meer een hebben. Anders sta je daar toch maar tegen die muur op te boksen. Je kan zijn waarde niet overschatten."

TAGS  I  Rode Duivels  I  Estland  I  Tsjechië  I  Wit-Rusland

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023

woensdag 25 januari 2023