Rode Duivels winnen ruim in Estland

Donderdag 02 september 2021 - 22:35   I   door Redactie

De Rode Duivels hebben gedaan wat ze moesten doen in de kwalificatiewedstrijd tegen Estland. In de eerste helft liep het niet van een leien dakje en kreeg onze nationale ploeg veel kritiek te verduren, maar in de tweede helft werd met gemak afstand genomen van Estland, dat duidelijk een maatje te klein was.

De wedstrijd begon nochtans niet goed, want al na 2 minuten kwamen de Rode Duivels op achterstand na een doelpunt van Käit. Vooral Vanaken en de defensie zagen er niet goed uit bij die goal. De gewezen Gouden Schoen Vanaken wilde echter zelf zijn foutje herstellen en maakte nog in de eerste helft de gelijkmaker. Luttele minuten later kon Lukaku de 1-2 ook nog scoren, meteen de ruststand, al had het ook 1-3 kunnen zijn na een goede poging van Saelemaekers, maar zijn bal ging op de lat.

Na de pauze ging het snel: Lukaku, Witsel en Foket lieten de Rode Duivels uitlopen tot 1-5, maar 7 minuten voor tijd kon Sorga weer milderen tot 2-5. De Rode Duivels probeerden nog een doelpuntje extra te maken, maar dat lukte niet meer. Doel volbracht, nu wacht de lastige partij tegen Tsjechie aanstaande zondag.