Na Europese blamage nu ook pijnlijke match voor Anderlecht op Genk

Zondag 29 augustus 2021 - 20:23   I   door Redactie

Geen deugddoende zege voor Anderlecht in de topper tegen Genk zondag. Het werd integendeel een heel zure, nipte en late nederlaag. Vooral omdat paars-wit kansen genoeg had om zelf te winnen.

KRC Genk-Anderlecht 1-0

De eindstand was dezelfde als de ruststand en die was op zijn beurt dezelfde als de beginstand: 0-0. Beide teams lieten na één helft één grote kans noteren, maar Ito plaatste de bal onbegrijpelijk naast en Harwood-Bellis mikte het leer van dichtbij tegen de paal.

De Engelsman deed het na rust nog eens over met een kopbal op de lat nadat Raman ook al naliet te scoren. In de slotfase kreeg paars-wit het deksel op de neus. Eerst pakte Van Crombrugge nog uit met een geweldige redding op een poging van Onuachu, maar Ugbo deed Anderlecht alsnog dood.