Zure nasmaak bij gelijkspel voor Anderlecht

Donderdag 19 augustus 2021 - 21:55   I   door Redactie

Anderlecht heeft zijn kansen op de groepsfase van de Conference League in extremis nog gaaf gehouden. Yari Verschaeren bezorgde Anderlecht in de 90ste minuut nog een verdiend gelijkspel tegen Vitesse (3-3), maar Lior Refaelov zag zijn strafschop in blessuretijd nog tegen de lat belanden.

Anderlecht - Vitesse 3-3

Nochtans speelde Anderlecht wel ee nsterke eerste helft, met een uitmuntende Benito Raman. Hij scoorde twee keer voor de rust. De eerste goal scoorde hij in de rebound en nadien trof hij raak op aangeven van Amuzu.

Raman trof ook nog de paal in die eerste helft en intussen had Vitesse ook al gescoord. Eli Dasa scoorde op heerlijke wijze en liet doelman Van Crombrugge kansloos. Gelukkig kon Raman nadien de 2-1 scoren.

Pijnlijke tweede helft

Meteen na de rust slikte Anderlecht echter opnieuw een opdoffer. Na amper 40 seconden maakte Nicolaï Frederiksen de gelijkmaker. Anderlecht kende een veel moeilijkere tweede helft en slikte ook nog een derde tegengoal. Daar zorgde Ousamma Tannane voor.

Gelukkig voor Anderlecht kon invaller Yari Verschaeren met een flits de 3-3 nog scoren. In blessuretijd ging de bal ook nog op de stip voro de thuisploeg, maar Refaelov knalde de penalty tegen del at.