Borussia Dortmund pakt Axel Witsel volledig bij verrassing: 'Definitief voorbij'

Borussia Dortmund pakt Axel Witsel volledig bij verrassing: 'Definitief voorbij'
Woensdag 18 augustus 2021 - 08:00   I   door Redactie

Ook de Bundesliga is opnieuw van start gegaan. Met als tussendoortje dinsdagavond de Duitse Supercup tussen kampioen Bayern München en bekerwinnaar Borussia Dortmund.

En daar was een wel heel speciale rol weggelegd voor Axel Witsel. De Rode Duivel, die al heel zijn carrière - en dus ook de voorbije drie jaar bij Borussia Dortmund - als middenvelder fungeert, werd net als bij de openingsspeeldag opnieuw uitgespeeld als centrale verdediger.

De enige keer dat dat eerder als eens gebeurde was de uitzondering: in november 2020 op verplaatsing bij Club Brugge in de Champions League. Naar verluidt was Witsel behoorlijk verrast toen de trainer het hem voorlegde.

Voetballend vermogen

Maar zijn rol als middenvelder lijkt nu wel definitief voorbij, want coach Marco Rose verklaarde achteraf dat hij met de Rode Duivel meer voetballend vermogen in de verdediging wil brengen. 

Overigens was Witsel met zijn ploegmaats deze keer minder succesvol als op de openingsspeeldag toen Borussia met 5-2 won van Frankfurt. Bayern München pakte de Supercup immers met 1-3 , dankzij onder meer twee goals van Robert Lewandowski. 

Poll: Denk je dat Witsel nog een grote toekomst als centrale verdediger kan hebben?

TAGS  I  Borussia Dortmund  I  Rode Duivels  I  Bayern München

vrijdag 27 mei 2022

donderdag 26 mei 2022

woensdag 25 mei 2022