Anderlecht wist mislukte competitiestart volledig uit tegen tien man van Seraing

Zondag 08 augustus 2021 - 20:24   I   door Redactie

Na de één op zes uit de eerste twee speeldagen heeft Anderlecht op speeldag drie dan eindelijk een eerste zege behaald. Nadat Seraing een speler zag uitgesloten worden, kon Kiese Thelin de ban breken.

Anderlecht-Seraing 3-0

Met een op papier heel aanvallende opstelling - Refaelov, Verschaeren, Raman én Zirkzee in de basis - begon Anderlecht met veel goede moed aan de partij. Maar al snel bleek dat de bus die Seraing voor doel parkeerde niet gemakkelijk te verschalken zou zijn.

Zirkzee deed zijn uiterste best, maar zag op slag van rust een goal afgekeurd voor nipt buitenspel van Raman. Op dat moment stonden de bezoekers al met tien na twee terechte gele kaarten voor te late tackles van Boulenger.

Toen Zirkzee op het uur vervangen werd door Kiese Thelin was het afwachten wat het zou geven, maar de verguisde spits maakte het in minuut 70 toch waar. De openingsgoal brak de veer bij Seraing. Gomez scoorde zo'n tien minuten voor tijd de bevrijdende 2-0 en Amuzu maakte er in het slot zelfs nog 3-0 van.