'Club Brugge schuift Bas Dost aan de kant'

'Club Brugge schuift Bas Dost aan de kant'
Maandag 02 augustus 2021 - 15:30   I   door Redactie

Hij werd afgelopen winter net niet binnengehaald als de 'Verlosser', maar amper een half jaar later is Bas Dost veel van zijn pluimen en zijn statuut verloren. Getuige zijn wissel aan de rust tegen Union.

Clement offerde de Nederlander op om met Sobol zijn systeem te wijzigen. Een 3-5-2 waarin De Ketelaere en Lang de spitsposities voor hun rekening namen en Sobol op de linkerflank ging acteren.

"Door die wissel probeerden we de druk op te voeren en hoger te spelen", aldus Clement achteraf. "Maar dat had niets met Bas te maken. Wel om de dynamiek en wat een wedstrijd nodig heeft. We winnen en verliezen samen. Bas zal nog heel belangrijk zijn voor ons."

(Lees verder onder de afbeelding)

Maar Het Nieuwsblad gelooft daar maar weinig van. "Toch lijkt de wissel van Dost een teken aan de wand", schrijft de krant. "Hans Van­aken viel gisteren nog in voor Ruud Vormer, maar straks gaan beiden aan de aftrap staan, net als De Ketelaere en Lang."

Meer gevaar

En nog meer: "Het ziet er steeds meer naar uit dat Clement aan een spelsysteem werkt waarin Dost niet meer zeker is van een basisplaats. Club straalt veel meer gevaar uit met Lang en De Ketelaere in de spits." Dat belooft weinig goeds voor de Nederlander.

Poll: Vind jij dat Dost een basisplaats moet houden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Eupen  I  Union  I  Cercle Brugge  I  Zulte Waregem

zondag 7 augustus 2022

zaterdag 6 augustus 2022

vrijdag 5 augustus 2022