Zware kritiek na openingsspeeldag: "Je reinste competitievervalsing"

Zware kritiek na openingsspeeldag:
Maandag 26 juli 2021 - 22:00   I   door Redactie

Zes topclubs die niet konden winnen op de openingsspeeldag, drie ervan die verloren. Dat kan geen toeval meer zijn, toch? Dat vinden nogal wat waarnemers, waarvan er één zeer uitgesproken is.

Voetbaljournalist François Collin met name in zijn online platform De Witte Duivel. "Met de topclubs maakte heel ons voetbal zich weer eens belachelijk", klinkt het. "Wie komt op het onzalige idee om de competitie te starten 12 dagen na de EK-finale en op de openingsavond van de Olympische Spelen."

"Drie weken voor de start van de serieuze Europese competities, zes weken voor het sluiten van de transferzomer. Het kopen en verkopen van spelers moet nog echt beginnen. En dat allemaal omdat enkele clubleiders halsstarrig vasthouden aan een competitie met 40 (!) speeldagen. Dat is zeker een Europees record."

"Eigenlijk is deze vroege competitiestart je reinste competitievervalsing", haalt Collin uit. "Je hebt er als kleinere club alle belang bij om nu tegen de groten te spelen. Het kan punten opleveren waar je niet op gerekend had."

Voetballersmarkt

"En misschien kan één van je spelers zich in de kijker spelen en nog wat centen opleveren. Daar leeft ons voetbal van." Zijn harde besluit: "Het is niet veel meer dan een voetballersmarkt."

Poll: Is dit volgens jou ook competitievervalsing?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024