Genk laat zich in openingsmatch meteen verrassen door Standard

Genk laat zich in openingsmatch meteen verrassen door Standard
Vrijdag 23 juli 2021 - 22:40   I   door Redactie

Een heruitgave van de bekerfinale, alleen niet met hetzelfde resultaat. In de eerste match van de eerste speeldag hield Standard thuis Genk verrassend, maar verdiend op een gelijkspel.

Standard-KRC Genk 1-1

Nochtans zag het er na de eerste helft niet naar uit dat de thuisploeg het laken naar zich toe zou kunnen trekken. Want KRC Genk stond op punten voor na pogingen van Onuachu, Sadick en Bongonda. Maar scoren zat er niet in voor de Limburgers.

En Onuachu, die duidelijk zijn Torinstinkt niet had meegenomen naar Luik, deed er meteen na rust nog een misser bij. Dat brak KRC Genk zuur op. Want Standard ging opeens mee in het enthousiasme van de tribunes en trok de match naar zich toe.

Onuachu gewisseld

Met als beloning Kostas Laifis die in minuut 69 een hoekschop bij de eerste paal hard binnenkopte en zo de eerste goal van het nieuwe seizoen liet optekenen. Verdiend op basis van de tweede helft.

Ondertussen had Van den Brom al verrassend Onuachu voor Dessers gewisseld. Symbolisch voor zijn non-match. Standard kon de overwinning al ruiken, maar in de toegevoegde tijd kon Bongonda alsnog gevleid de gelijkmaker aantekenen.

TAGS  I  Standard  I  KRC Genk

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024