Gent maakt indrukwekkend debuut in Conference League en verplettert Valerenga

Donderdag 22 juli 2021 - 22:20   I   door Redactie

De kop is er af. In een seizoen waarin de Belgische coëfficient dringend moet opgekrikt worden heeft AA Gent alleszins een uitstekende start genomen. De Buffalo's veegden thuis de vloer aan met het Noorse Valerenga.

AA Gent-Valerenga 4-0

Een primeur was het voor een Belgische club: de allereerste wedstrijd in de Conference League, het nagelnieuwe derde Europese toernooi naast de Champions League en de Europa League.

En het is ook een debuut dat kan tellen voor AA Gent. Al na één helft was het boeken toe voor de bezoekers uit Noorwegen. Nieuwkomer Gianni Bruno opende in minuut 11 zijn doelpuntenrekening voor de Buffalo's. De eerste van nog vele wellicht.

Tissoudali verdubbelde kort voor rust de score. Dan al was duidelijk dat dit Valerenga AA Gent niet zou kunnen bedreigen. Gewoonweg te zwak. In de tweede helft tekende Odjidja de logische 3-0 aan en in de slotminuut maakte Malede er zelfs nog 4-0 van. Tussendoor miste Bruno nog een strafschop.