Buffon (43) doet alle monden openvallen door voor hallucinante deal te gaan

Buffon (43) doet alle monden openvallen door voor hallucinante deal te gaan
Woensdag 21 juli 2021 - 16:30   I   door Redactie

Er zijn van die voetballers die écht niet weten van stoppen. Gianluigi Buffon is zo iemand. Dat de cirkel met zijn transfer naar Parma rond is wil voor hem niet zeggen dat het ook zo zal eindigen.

Buffon droomt nog altijd van een rol als derde doelman bij Italië op het WK 2022 in Qatar, maar dat mag hij wellicht vergeten. Al wil dat vooral niet zeggen dat hij niet droomt van nog andere doelen. 

De iconische doelman verhuisde afgelopen zomer van Juventus naar Parma, waar hij in 1995 zijn professionele carrière startte. Dat het de Serie B betrof was voor hem geen beletsel, want hij wilde vooral eerste doelman zijn. En mee de promotie afdwingen.

Buffon tekende er een contract voor twee jaar, maar verklaarde aan Sport1 het volgende: "Er is 26 jaar verstreken sinds ik mijn debuut maakte bij Parma, maar ik heb nog steeds het verlangen om te verrassen en aan te tonen dat ik een atleet, een doelman, een speciaal persoon ben." 

Fysiek

En dat drukt zich voor de keeper concreet uit in een extra contract na het aflopen van zijn tweejarige overeenkomst. "Zelfs op mijn leeftijd twijfel ik er niet aan dat ik een capabele doelman ben. Ik weet zeker dat ik de komende vier of vijf jaar nog mijn niveau kan halen."

Dan zou hij op het hoogste niveau (Serie A of Serie B) zomaar eventjes 48 zijn. Te gek voor woorden, maar Buffon meent het. "Fysiek komt het goed. Als je de motivatie verliest of je hart niet in je spel legt, kun je gaan twijfelen. Maar daar ben ik niet bang voor."

Poll: Denk jij dat Buffon op zijn 48ste nog zal meedraaien op het hoogste niveau?

TAGS  I  Juventus  I  PSG  I  Parma

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024