Philippe Clement biecht op: "Ik ben in de fout gegaan bij Club Brugge"

Philippe Clement biecht op:
Dinsdag 20 juli 2021 - 20:00   I   door Redactie

Philippe Clement heeft in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine nog eens teruggeblikt op de moeizame play-offs van vorig seizoen. Club Brugge verzekerde zich daarin wel van de landstitel, maar dat ging niet zonder moeite.

De play-offs leken mentaal te wegen op Club Brugge. "Daar is een fout gemaakt waarvoor ik verantwoordelijk ben", legt Clement uit. "Ik ben onvoldoende in hun hoofd geraakt."

Dat de punten in twee werden gedeeld, zorgde voor stress in de spelersgroep. "In de eerste match kwam er te veel nervositeit. Te veel gericht op het nu, nu, nu, terwijl ik vooraf had gezegd: mannen, het zijn zes matchen", aldus Clement.

Nieuw systeem?

De coach van Club gaat in ieder geval weer sleutelen aan zijn tactiek. "We zijn twee keer kampioen geworden met een ander systeem. Het eerste seizoen vooral in 3-5-2, vorig jaar vooral in 4-3-3. Hoe voorspelbaarder je bent, hoe gevaarlijker het wordt", meent Clement.

"Je moet kunnen schakelen tijdens een wedstrijd, om te verrassen. Ons voordeel is: als je het grootste deel van de kern bij mekaar houdt, kun je verder bouwen op vorig seizoen en daarop variëren."

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024