Clement wil Club Brugge op niveau van Real Madrid en PSG brengen

Clement wil Club Brugge op niveau van Real Madrid en PSG brengen
Dinsdag 20 juli 2021 - 15:00   I   door Redactie

Philippe Clement ziet nog progressiemarge bij Club Brugge. Daarom is hij ook gebleven en begint hij aan zijn derde seizoen als coach van blauw-zwart. Clement is tegelijkertijd ook realistisch.

"Wij gaan nooit het niveau halen van PSG, Real Madrid of Borussia Dortmund, of de club moet nog heel veel groeien", aldus Clement in Sport/Voetbalmagazine. "Maar 'nooit' vind ik al heel moeilijk om te zeggen."

Clement verwijst naar de Rode Duivels. "Had je zeven jaar geleden gezegd dat België met de nationale ploeg X-aantal maanden op één zou staan, iedereen had je gek verklaard. Zeg nooit nooit. Maar uiteraard hang je af van omstandigheden."

"Als morgen een ploeg zegt dat ze 40 miljoen wil betalen voor een van onze spelers, is die weg", vervolgt Clement. "Maar dat is overal het geval, op vijf of tien ploegen na. En dan is de vraag hoeveel je kunt investeren in de opvolging?"

Messi

De coach van Club Brugge brengt de situatie rond Lionel Messi in herinnering. "In Barcelona zijn ze ook nerveus rond de toekomst van Messi hoor. Dat moet je ondergaan als trainer en zo hard mogelijk werken om spelers die vertrekken zo goed mogelijk te vervangen. Door transfers, maar vooral ook door te werken met de spelers. Dat is de job van de hele staf.'

TAGS  I  Rode Duivels  I  Club Brugge

zondag 7 augustus 2022

zaterdag 6 augustus 2022

vrijdag 5 augustus 2022