Anderlecht komt zwaar bedrogen uit bij transfer van supertalent

Anderlecht komt zwaar bedrogen uit bij transfer van supertalent
Maandag 19 juli 2021 - 17:00   I   door Redactie

Anderlecht mag dan de jackpot binnengehaald hebben met de verkoop van Albert Sambi Lokonga naar Arsenal, daartegenover staat dat het een supertalent kwijt is voor peanuts.

Minstens 20 miljoen euro krijgt paars-wit voor Sambi Lokonga. Dat is - schrik niet - zomaar eventjes honderd keer minder dan de Brusselaars voor Joseph Nonge vangen. Dat is het 16-jarige jeugdproduct dat naar Juventus trekt en aanzien werd als de potentiële opvolger van Sambi Lokonga.

De verdedigende middenvelder meldde zondag via Instagram dat hij Anderlecht na negen jaar verlaat. Nonge trainde bij de start van de voorbereiding nochtans even mee met de A-kern. Maar de verleidingspoging van de Italiaanse topclub , waar hij voor drie jaar tekende, was succesvol.

Minder succesvol is de financiële opbrengst die Anderlecht aan de verkoop van zijn supertalent overhoudt. Want de Waalse journalist Sacha Tavolieri meldt dat Juventus uiteindelijk maar 200.000 euro betaalt. Een serieuze domper als je bedenkt hoeveel Nonge had kunnen opbrengen.

TAGS  I  Anderlecht  I  Juventus  I  Arsenal

zondag 7 augustus 2022

zaterdag 6 augustus 2022

vrijdag 5 augustus 2022