Verrassing van formaat: Marc Brys klopt Clement als Trainer van het Jaar

Verrassing van formaat: Marc Brys klopt Clement als Trainer van het Jaar
Maandag 19 juli 2021 - 13:04   I   door Redactie

Niet Philippe Clement, maar wel Marc Brys heeft de Trofee Raymond Goethals gewonnen, de prijs voor de beste Belgische coach. Andere genomineerde was ook nog Ivan Leko.

Na een eerste stemronde waarbij de drie genomineerden werden gekozen, moest een tweede stemronde bepalen wie van de drie uiteindelijk won. En dat werd dus Marc Brys die zo Philippe Clement van een drie op een rij houdt.

De Trofee Raymond Goethals is de onderscheiding voor de Belgische trainer die het voorbije jaar het best beantwoordde aan de figuur van Raymond Goethals, zijn wijze van werken en gedrevenheid. 

In 2018 en 2019 ging de trofee dus naar Philippe Clement, maar de grote favoriet had aan de titel en de bekerfinale met Club Brugge dus niet genoeg om zich voor de derde keer op rij de beste Belgische trainer noemen.

Sterke eerste seizoenshelft

Voor Brys is de prijs een bekroning voor de sterke eerste seizoenshelft van OHL. Vlak voor de winterstop stond de fusieploeg nog op een zucht van een plaatsje in de topzes. Na de jaarwisseling zakte OHL wat weg in de stand, maar het zorgeloos seizoen was toen al een zekerheid.

Poll: Is het voor jou een verrassing dat Brys Clement klopt?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  OHL

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024