Brugse uitblinker in Supercup meteen met voeten op de grond gezet

Brugse uitblinker in Supercup meteen met voeten op de grond gezet
Maandag 19 juli 2021 - 10:00   I   door Redactie

Club Brugge was de koning te rijk na de zege tegen KRC Genk in de Supercup. Vooral dat die zonder sterkhouders als Mignolet, Vanaken en Vormer werd geboekt was al een overwinning op zich.

Exponent van al het jeugdig geweld waarmee de Limburgers werden geklopt was de 16-jarige Noah Mbamba die indruk maakte. De verdedigende middenvelder speelde vorig seizoen in de laatste wedstrijd van play-off 1 al 78 minuten mee.

Misschien dat zijn basisplaats voor de buitenwereld een verrassing was, maar alleszins niet voor Philippe Clement. "Jullie hebben de voorbereiding ook gezien en toen heeft Noah ook verschillende wedstrijden gespeeld", klonk het. "Hij heeft een aantal goede kwaliteiten getoond."

(Lees verder onder de afbeelding)

Maar de Club-trainer is er als de dood voor om Mbamba vroegtijdig te verbranden en houdt hem daarom met de voeten op de grond. "Noah is nog altijd maar zestien jaar", vertelde hij aan Sporza. "Hij moet verder de weg afleggen die hij aan het bewandelen is."

De Ketelaere

"Dan zal hij in de loop van het seizoen op de juiste momenten kansen krijgen, net zoals we met Charles De Ketelaere hebben gedaan twee seizoenen geleden. Het is ook vooral belangrijk dat we nu niet té veel van onze jonkies verwachten en ze meteen op een piëdestal gaan zetten." Duidelijke taal.

Poll: Ga je akkoord dat Clement voorzichtig wil omspringen met Mbamba?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024