Ritchie De Laet rekent bij Antwerp af met 'vijand' Didier Lamkel Zé

Ritchie De Laet rekent bij Antwerp af met 'vijand' Didier Lamkel Zé
Zondag 18 juli 2021 - 19:00   I   door Redactie

Er wordt in het voetbal (te) snel over clubliefde gesproken, maar in het geval van Ritchie De Laet voel je aan alles dat dat gemeend is. Dat bewijst hij ook al jaren. Dus laat hij niemand aan zijn club raken.

Geen buitenstaander, maar evenmin een ploegmaat. Zelfs niet als die op het veld bepalend is en met zijn assists en doelpunten mee voor positieve resultaten zorgt. Dus neen, hij moet niet weten van Didier Lamkel Zé.

Dat de Kameroener geen enkel respect toont voor Antwerp, zich nergens van aantrekt en ook de kleedkamer verdeelt, kan er bij een die hard als De Laet niet in. Zeker niet omdat hijzelf ook nog eens kapitein is. 

(Lees verder onder de afbeelding)

Veel woorden wil De Laet dan ook niet kwijt over zijn ploegmaat, maar op zijn eigen manier rekende hij in Het Laatste Nieuws wel met zijn 'vijand' af. "Ik wil er geen energie meer aan besteden", noteerde de krant als uitleg voor het ontbreken van quotes en anekdotes over Lamkel Zé.

En je hoeft niet eens zo hard tussen de lijnen te lezen om verderop in het interview nog een serieuze verwijzing te vinden. "Zot dat we derde geworden zijn met al die chaos, hé? Níks verraste ons nog. We haalden de schouders op en zeiden: het is oké."

Stabiliteit

In één adem ontkende hij ook dat Antwerp die chaos (en dus Lamkel Zé) nodig zou hebben om te presteren. "Nee. Om bovenin mee te doen, heb je vooral stabiliteit nodig. En dat hebben we de afgelopen jaren niet gehad."

Poll: Heeft De Laet gelijk om geen energie meer te steken in Lamkel Zé?

TAGS  I  Antwerp  I  Manchester United

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024