Paars-witte fans houden hart vast na afgang tegen Ajax: "Heel erg pijnlijk"

Paars-witte fans houden hart vast na afgang tegen Ajax:
Vrijdag 16 juli 2021 - 21:24   I   door Redactie

Al wie bij Anderlecht al aan het dromen was om de titelstrijd aan te gaan met Club Brugge (en Antwerp?) staat opnieuw met de voeten op de grond. Daar zorgde Ajax op een pijnlijke manier voor.

Op het scorebord was het zo niet af te lezen - het werd máár 0-2, maar het verschil op het veld was zoveel groter. Rekening houdend met het feit dat Ajax zelfs nog met minder dan een veredeld B-elftal speelde (maar liefst 8 basisspelers ontbraken), kon de nederlaag gewoon als een afgang worden bestempeld.

De commentaren op sociale media logen er dan ook niet om. Ook al stond Anderlecht zelf niet op zijn sterkst. Want Refaelov kwam pas laat in de tweede helft in en nieuwkomer Raman was er natuurlijk nog niet bij. Maar dan nog "was het heel erg pijnlijk" zoals iemand het uitdrukte.

En dat is slecht nieuws voor de Brusselaars met het oog op de competitiestart van volgende week. Want op die manier zou de derby tegen de supergemotiveerde promovendus Union wel eens veel lastiger kunnen blijken dan verwacht.

4-2-2-2

Overigens speelde Anderlecht in zijn nieuwe 4-2-2-2-formatie, met Amuzu en Verschaeren als diepste mannen, Ait El Hadj en Ashimeru daar net achter. Met als centraal duo Debast en Hoedt, in principe krijgt de Nederlander volgende week Harwood-Bellis of Delcroix naast zich. De jonge Mehssatou was de rechtsback in afwachting van de terugkeer van Murillo.

Poll: Denk jij dat Anderlecht klaar is voor de competitiestart?

TAGS  I  Anderlecht  I  Ajax

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024